Eindelijk!
Blijf op de hoogte en volg Neeltje
23 Juli 2007 | Ecuador, Quito
Daar zit ik dan hoog en droog in Ecuador! Het is hier volop winter en ik ben al een keer goed verbrand. Terwijl ik helemaal niet veel in de zon loop, het is hier gewoon veel te heet! In de namiddag komen de wolken en af en toe een spatje regen. Dat mag nog!
Ik ga proberen om de mails nooit te lang te maken, maar weet niet of me dat gaat lukken.... Dus neem de tijd als je mijn berichten leest!
Ik begin even bij afgelopen woensdag, de laatste dag op school en vervolgens heerlijk nog even bij Dunya gegeten met pa, ma, Geertje en Susan. School was vreemd, om half een ging de bel, er stonden veel mensen om me een hand te geven en ik moest de kinderen naar buiten dirigeren. Dat gebeurde met de tranen in mijn ogen. Vervolgens afscheid van de collega's en een collega riep nog naar me dat ik niet met de fiets moest vallen. Had namelijk nog wat spullen bij me.... Wat doe ik, 3 uur later...Ik besluit toch om het Rotterdamse asfalt van dichtbij te bekijken.... Niets gebroken, heb nu alleen nog wat andere voorlopig tastbare herinneringen aan mijn laatste dag Rotterdam. Ook leuk toch?
Donderdag op naar Schiphol, samen met pa, ma en Geertje. Even wat problemen met het ticket, maar ik ben in Ecuador!! Afscheid was even moeilijk, wanneer zie je iedereen weer.... Eenmaal in het vliegtuig, overheerst het gevoel van blijdschap en spanning. Eindelijk!!
In Quito stond Nicole te wachten, verder gelijk naar bed gegaan. Het is een mooi hostel met lekkere bedden en ... helaas ook een koude douche. Heb ik ook weer gehad zeg maar!
De afgelopen nachten heb ik nog wat last van een jetlag gehad, maar ik ben er nu zo goed als overheen. Niet meer midden in de nacht wakker, lekker! Het tijdsverschil is 7 uur. Ik dacht 6, maar dat is het ook niet. Dus dat betekent dat het bij mij nu rond 16.00 uur is en bij jullie 23.00 uur
Ecuador is een land met een grote, aardig moderne hoofdstad. Er is gigantisch veel armoede, maar er zijn ook een heleboel rijke ecuadorianen. Het verschil is erg groot. Dit zie je in meer landen! De mensen zijn over het algemeen heel vriendelijk, maar 's avonds doe je alles met de taxi... anders ben je niet goed wijs.
In het hostel zitten ontzettend veel amerikanen en australiers, maar toch ook enkele europeanen. Op zaterdag met Nicole en een amerikaanse naar Otavalo geweest en op zondag met twee andere europeanen naar de evenaar. Tja, je moet je soms ook als een echte toerist gedragen!
Otavalo is een dorpje, 2 uur rijden met de bus hier vandaan. Op zaterdag hebben ze daar een ongelooflijk grote markt. Erg leuk om te zien. Veel mensen in klederdracht, veel souvenirs om te kopen, maar ook een heuse veemarkt.
Gisteren naar de evenaar. Is me dat even vreemd. Als je de bus uit komt, zie je een gigantisch groot park met een groot monument waar je dan automatisch naar binnen gaat, entree betaald etc. Je ziet daar op de grond de lijn van de evenaar en maakt natuurlijk de bijbehorende foto's. Aan het eind van de middag, nadat je gezellig naar muziek en dans hebt gekeken en geluisterd ga je het park uit. Van andere reizigers hoor je dat er nog een klein museum is, aan de linkerkant waar je echt naar toe moet. Dus wij naar links, er staat niets aangegeven... zien we inderdaad een zandpad dat naar een museum leidt. Wij naar binnen. Wat schetst onze verbazing. Negen jaar geleden, met GPS, is precies gemeten waar de evenaar ligt. Ja, in dat hele kleine museum ja. Waar bijna geen hond komt, want iedereen gaat naar dat grote monument toe!
Echt een aanrader, want op de evenaar kun je trucjes doen, die je nergens anders ter wereld kan doen. Zoals een ei laten balanceren op een spijker....
Erg interessant dus en leuk!
Vandaag heb ik mijn eerste spaanse les gehad. Ik ben gelijk in het diepe gegooid, heb namelijk een lerares die nauwelijks engels praat. Aan de ene kant is dat moeilijk, aan de andere kant is het wel een hele uitdaging! De komende week volg ik spaanse lessen en dat zal ik nog wel vaker doen dit jaar!
Volgende week ga ik naar de jungle... Ik... die bang is voor alles wat kruipt en vliegt... ik heb gisteren in het museum zelfs opgezette insekten gezien die in Ecuador leven... zoals een spin die net zo groot is als je hand. Dat moet toch genoeg zijn om niet te gaan, maar goed, ik ben maar een keer in de jungle. Moet het toch gezien hebben.... Ik ga er met angst en beven naar toe, ben mezelf nu al aan het afvragen wat ik mezelf aan ga doen. Maar misschien kom ik wel over mijn fobie heen... Dan heb ik er de rest van het jaar geen last meer van... Zou ook wel fijn zijn toch?
Oke, dat was het voor nu. Het volgende bericht zal wel na de jungle komen!
Trouwens er waren nog wat mensen die zich af vroegen of ze alleen via deze site kunnen reageren. Dat kan, maar het kan ook gewoon via mijn hotmail account. Voor als je iets geheims wil vertellen... haha. Of gewoon een lange mail natuurlijk. Dat doe je niet snel via deze site!
Heel veel liefs en een knuffel van Neeltje
23 Juli 2007 - 21:15
Maartje:
Hey Neeltje
Leuk hoor die eerste avonturen.
JIJ naar de jungle gaaf hoor.
En als je je grote vriend de spin tegenkomt doe hem dan de groetjes van mij.
Groetjes je zusje.
Zal je effe een mailtje sturen. -
24 Juli 2007 - 09:35
Mama:
ha die Neeltje,
Fijn dat je goed bent aangekomen en dat
je nu echt lekker vakantie hebt en er ook al echt van geniet.Als je beestjes tegenkomt waar je bang van bent dan komen wij ze graag wegjagen.Heb je onze mail ontvangen,want wij krijgen die van jou niet.Geertje stuurt deze door.
Heel veel groeten en liefs van pa en mij .Knuffel ook van Vesa.
Je moesje -
24 Juli 2007 - 14:32
Nathalie:
Hoi Neeltje,
Wauw, je eerste avontuur al via internet binnen (incl. foto's).Best raar jij zooooo ver weg,en door internet toch zo dicht bij.Bent benieuwd naar je volgende avontuur in de jungle.
Wat fijn dat alles goed verlopen is de eerste dagen van.
groetjes Nathalie -
24 Juli 2007 - 15:53
Lucienne:
Hoi Neel,
De eerste stappen zijn genomen. Reken er maar op dat je van die fobie af zult zijn. En gewoon positief denken. Jouw gaan alleen maar leuke dingen over komen toch!!
Veel positieve energie toegewenst en hasta luego. haha
Lucienne -
24 Juli 2007 - 17:09
Maylang:
Ha die Neeltje,jungle is hartstikke leuk, behalve als je 's nacht moet plassen.een tip uit de surinaamse jungle: niet lopen, maar schuifelen(vooral in rivieren), dan springen 'enge' beesten voor je uit ipv. dat je op ze trapt of dat ze in je kuiten bijten!! groetjes maylang -
24 Juli 2007 - 19:12
Sjoukje:
Ha die Neel,
Via Maartje hoorde ik van je site! Natuurlijk ga ik al je avonturen 'on line' volgen, hartstikke leuk.
Is dit keer je bagage wel meegekomen? Ik kan me nog herinneren dat dit in Moskou niet helemaal lukte!
En die spinnen; exposure is de beste manier om van je fobieen af te komen, echt waar!
Heel veel plezier!
Groet Sjoukje -
24 Juli 2007 - 21:54
Jose:
Hoi neeltje,
fijn dat het begin zo goed is verlopen. De rest zal niet minder zijn. Zou niet graag met je willen ruilen, trouwens voor zulke grote spinnen, ga ik toch liever niet de jungle in. Maar ja daarom zit jij ook daar en ik hier in t oo zoo natte ierland.
Tot schrijfs
Had je trouwens al gehoord dat miriam en marcel een zoontje hebben, Tristan.
Liefs Jose -
25 Juli 2007 - 06:26
Geertje:
Geweldige foto's!!! Jeetje, echt mooi! Ik kan niet wachten tot ik die kant op kan komen. Trouwens ik moet opschieten met boeken, de goedkope tickets zijn al weg! Ik heb nog een goedkope gevonden, voor de jaarwisseling, 2 keer overstappen waarvan 1 keer landen in Brazilië (je weet wel dat vliegveld waar er vorige week één is neergestort) Ik betaal liever meer dan deze vlucht te kiezen HAHAHA!
Liefs Geer -
25 Juli 2007 - 14:06
Susan:
Hoi Neel,
Je verhalen zijn nu al leuk! Wie is nu Nicole? Ben wel nieuwsgierig. En wat die beestje betreft: Ze zijn cvast banger voor jou! Veel plezier in de jungle.
Liefs Suus -
25 Juli 2007 - 16:35
Marieke:
Ha Neeltje,
Wel grappig die berichtjes van zo ver weg! Wat betreft die enge beestjes...ik kan je niet helpen, ben zelf ook geen fan van ze! Hier is ook nog wat nieuws (jose heeft het al verklapt)Miriam heeft een mooie zoon! Dus ik ben weer trotse tante! Nou veel plezier op je ontdekkingen!
Gr Marieke -
26 Juli 2007 - 23:10
Sonja:
Ha Neeltje,
Wel typisch iets voor jou om nog ff lekker onderuit te gaan op Hofplein. Hoop dat je er geen lichamelijk aandenken aan hebt overgehouden :)
Leuk om wat van je te horen. Zo zie ik vanuit mijn luie stoel in mijn (meestal) insectenvrije huis, toch nog wat van de wereld.
Liefs Sonja -
27 Juli 2007 - 11:42
Patrick De Lat:
Hoi Neeltje!
ik wens jou een fijne tijd en ik hoop dat je in Zuid-Amerika goed weer krijgt. Ik zal een weesgegroetje bidden voor je op goed weer.
Groetjes Patrick -
27 Juli 2007 - 18:53
Ha Die Neeltje:
ik zou niet graag met je willen ruilen. stond er ook bij of die spin die zo groot als je hand was ook giftig is ik hoop het niet voor je. ik hoop ook dan je die spin niet op je krijgt
hier in nederland in limburg is het ook niet echt mooi weer.
nou veel plezier daar en ik hoor nog wel van je
van familie linders uit blerick -
28 Juli 2007 - 07:27
Marianne :
Hoi Neeltje,
Helaas konden we niet persoonlijk afscheid nemen, want we zaten in het zonnige Spanje. Daar spraken de spanjaarden ook geen/nauwelijks engels en wij geen spaans. Een jaar spaanse les, woordjes 1 keer per twee weken, is bij Mariska toch niet voldoende geweest om ons daar in het spaans verstaanbaar te maken. Maar het leert snel als je er dagelijks mee bezig bent en echt niets anders kunt spreken.
Daar in Spanje viel het wel mee, of tegen, met de insecten. Je weet het misschien niet, maar Jos en de meiden gaan heel graag op insectenjacht. Vinden ze reuze interessant. We hebben op een vakantie in Zuid-Frankrijk zelfs een keer een huisdier gehad. Een grote bidsprinkhaan. Die hebben ze Bassieen Adriaan genoemd (ze konden niet kiezen). Deze vakantie hadden we een kakkerlak in het huisje. Deze wordt netjes gevangen, goed bekeken en op een veilig plekje weer teruggezet.Heel interessant hoor die beestjes. Meestal zijn ze banger voor ons.
Geniet ze daar.
Liefs, Jos, Marianne, Judith en Mariska -
28 Juli 2007 - 19:53
Annemarie:
Hoi Neeltje,
Eindelijk je bent er! Leuk om te lezen wat je allemaal al hebt meegemaakt. We zullen je blijven volgen. Kun je daar ook skiles krijgen? (grapje).
Annemarie, Piotr en Joris -
29 Juli 2007 - 10:05
Katharina:
Hoi die Neel,
Fijn dat je goed bent aangekomen ondanks nog even een valpartij in rotjeknor. We hadden je nog zo gewaarschuwd!! Maar onze Neel kan wel tegen een stootje.
Mooie foto's. En nu op weg naar je vriendje de spin, je zegt 'm gedag en vervolgt gewoon je weg. We blijven je volgen. Hasta en nog wat....
Groetjes Katharina -
29 Juli 2007 - 17:14
Tante Els:
Hoi Neeltje,ik vindt je eerste avonturen al te gek ik wens je in de jungle veel succes en zullen je volgen ook al ben je zo ver van ons vandaan groetjes uit Blerick Tante Els.(we zijn weer Opa en Oma van een kleinzoon Tristan . -
30 Juli 2007 - 17:38
Ine:
Hey Neels,
Gek idee, dat je nu al daar bent, zover weg. Ik ben nu een reizigersboekroman (leuk woord voor scrabble) aan het lezen. Nou, dan gaat het bij mij ook kriebelen hoor. En eigenlijk zijn we ook gek ook. Waarom gaan we niet gewoon op pad?? Tja, ik weet het ook niet. Het zal vast nog wel een keer gebeuren. Geniet jij ondertussen lekker. Neem geen glas mee in de jungle dat je stuk kunt laten vallen als je heeeeel hard gaat gillen na enge beestjes, want die scherven staat ook zo slordig in zo'n mooie jungle. En mocht er wat geks gebeuren, heb je in ieder geval weer wat leuks aan ons te vertellen.
Veel liefs Ine en Jean. Doei, doei!
O ja, ik denk dat mijn bezoek niet gaat lukken. De goedkope tickets zijn zoals Geertje al zei al weg en dan vind ik het helaas wel veel geld voor enkele dagen, maar wie weet vind ik nog wat leuks.
Doei meid!!!!